Suositut tekstit

Kirjotan matkailublogia ja haaveilen työstä missä saa matkustaa tai liikkua luonnossa 😊

torstai 11. tammikuuta 2018

11.1. 2018 JKr Um-Phang, Thailand. Vapaaehtoistyö.

Volunteering. Vapaaehtoistyö, tuo avaruusmatkailun lisäks ainoita harvoja matkailuun liittyviä juttuja mitä en oo kokeillu. No nyt kokeilen. Eli lähin tänne vähän pohjosempaan Thaimaahan, todella lähelle Burman rajaa. Täällä toimii H2O järjestön koulu joka opettaa lähinnä Burmasta maanpaossa olevia lapsia ja orpoja. Eli täällä on projektina rakentaa 2 luokkahuonetta lisää. Kuulin tästä projektista ystävältäni Jarilta jonka bändi "not bad band" kerää rahaa levyillään tukemaan koulua ja orpokotitoimintaa. Jari ja Peter (joka järjestöä pyörittää) on molemmat täällä alottamassa rakennusprojektia. Jari on viikon mutta minä ja Peter ollaan vähän vajaa kuukaus. 

Eli alkuun meni muutama päivä matkustaessa tänne ja Peterin piti hoitaa lupa-asioita mut eilen päästiin tänne ja tänään tuli hiekkaa, maata ja betoniharkot seinää varten paikan päälle. Koko päivä meni lähinnä tavaroitten odotteluun ja lastaamiseen.


Vasemmalta oikeelle: minä, pastori Gum San, Peter ja Jari.


Eli tolle maalle pitäs nyt nousta samallainen rakennus ku seuraavassa kuvassa on taustalla:


En ollu varannu hotellia etukäteen ja Jarin sekä Peterin hotellissa ei ollu tilaa nii asetuin guesthouseen vähän kauemmas koulusta, jonka takia mulla on ihan omat aikataulut. 

Sen takia saavuin koululle eri aikaan ja muut oli lähteny autolla hankkimaan tarvikkeita. 
Eli kun saavuin ekaa kertaa koululle tänään tämä oli ensimmäinen näky:


Osa lapsista leikki jotain "hypi kyykkien eteenpäin" leikkiä :)









Tollasella juntalla täällä puristetaan maata tiukemmaks.

Jossain vaiheessa kun muut oli tavaroita hakemassa oottelin siinä pihalla kunne joukko pikku tyttöjä tuli ujona tekemään tuttavuutta. Sitten yks niistä tulee oppikirjan kanssa ja alko lukea Englannin harjotustehtäviään mulle, se oli aika liikuttavaa ♡
Tää prinsessa tuli ujona lukemaan mulle Englannin läksyjään 😍

Siinä sitte jossain vaiheessa ku minä ja Jari tampattiin maata ja oottelin vuoroani vaihtopenkillä ni tää lapsilauma piirittää mut ja sit otettii yhteiskuvia:



Ja näitä kuvia muute sit napsittii aika monta ku kaikki halus kuvaan 😊 

Tänää ei siinä tarvikkeita ootellessa ehitty kauheesti mitää töitä tekemään mut oli ihan kiva kattella lasten touhuja 😊 Ehkä huomenna saadaa enemmän aikaseks. 

Nää lapset näytti ilosilta mut myöhemmi ku käytiin syömässä Peter kerto aika järkkyjä taustoja monista lapsista ja ylipäätään tilanteesta täällä joka on äärimmäisen hankala. Mutta koska tässä on politiikkaa takana ja järjestö voi joutua vaikeuksiin poliittisista mielipiteistä en ehkä kerro tässä sen enempää mut tilanne täällä on kyllä todella hankala.

Eipä siinä muuta. Tässä lähinnä tän päivän tapahtumat, myöhemmin lisää. Laitan vielä loppuun muutaman "koska lapset" kuvan 😊

2 kommenttia: