Suositut tekstit

Kirjotan matkailublogia ja haaveilen työstä missä saa matkustaa tai liikkua luonnossa 😊

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Annapurnaa, Nepal Joulukuu 2012

Vesku kurkkii huoneestaan :)

No niin, nyt taitaa olla 5 paiva vuoristossa. Lahettiin ensin Pokharasta aamutuimaan paikallisten bussilla liikenteeseen, seki oli jo pienonen elamys menna sumuisia teita kohti vuoristoa bussissa missa mm yhdella paikallisella oli elava kana mukana muovipussissa, tuli heti sellanen fiilis et nyt mennaan maassa maan tavalla :) Bussimatkaa kesti sitte joku 4 tuntia jonka jalkee odotettiin pikku kylassa vaihtoa jeeppikyytiin. Odottelua kesti noin tunti ja tulipa sellanenki hauska naky nahtya etta 2 mies poliisia kaveli kasi kadessa romanttisesti pamput toisessa kadessa. Paikallisten tapa taalla on se etta miehet kavelee taalla kasi kadessa ja samoin naiset, mut eivat parit :)

No Jeeppi kyyti kesti varmaan toiset 3-4 tuntia ja pysahdyttiin siina matkalla auttamaan paikallisia nostamaan miesvoimalla jotain painavaa muuntajaa tolppaan, oli hauska vetaa koytta kylanmiesten kanssa :) Siita sitte matka jatku jeepilla viela hyvan matkaa kapeita ja pomppusia vuoristoteita, valilla oli hiukan janna kattoo ku n puolen metrin paassa jeepista oli iha semmone kohtuullinen pudotus pikkuteilla.

Eka yo vietettiin sitte Chyamche nimisessa kylassa (1430 m). Siita sitte lahdettiin aamulla 6 tunnin haikilla kohti seuravaa kylaa Bagarchapia (2160 m) Sielta jatkettiin seuraavana paivana kohti Chamea (2670 m). Keskimaarin paivan haikit on kestany n 6 tuntia ja Chamessa alko olla jo aika kylma ku taalla ei oikeen tunneta mitaan eristyksia ja lammitysta taloissa et istuttiin siina sitte Chamessa jo kylmissaan mun huoneessa saman viltin alla kuumavesipullot jalassa ja viela pimeassa otsalampun kanssa ja naurettiin et maksettiin 600 e et paasee palelemaan rajusti kylmaan koppiin :)

Suihkut taalla on yleensa kylmia koppeja josta tulee lamminta vetta jos oikeen kuvittelee tai sitte miksataan paljujen kanssa vetta kipolla paalle ja koko ajan on kylma. Aamuisin vesijohdot on niin jaassa et vetta ei tuu putkesta. Ja jaakylmassa vedessa ku pesee sukat ja on koko ajan kylma ni mulla kesti sukkien ja kalsareitten kuivaminen 3 paivaa, oli repun perassa vaa "kuivamassa" jaisia kalsareita ja sukkia :)



Suihkukoppi :)

Vessa :)
No Chamesta sitte lahettiin kohti Lower Pisangia (3200 m) josta mun oli pakko ostaa semmoset fleecehousut jotka nayttaa ihan armeijan jumppa-asulta ku alko pelottaa et en selvia nailla vaatteilla :) Sielta sitte talsittiin tanne Manangiin (3540 m) jossa ois tarkotus olla tama ilta ja huominen paiva ja sitte jatkettais taas matkaa, taa tauko on siksi et se ehkasis vuoristotautia vaikka mulla ei viela onnek oo ollu mitaa oireita. Siita sitte matka jatkuu pikku hiljaa kohti korkeinta kohtaa (5416 m) mutta jatkosta kerron sitte myohemmin, taa on nyt tallanen valiraportti et oon elossa ja hajoan pakkaseen :D

5 kommenttia:

  1. Just mietittiin, että miten siellä mahtaa mennä, kiva kuulla että kaikki ok! :) Ehkä sitten huipulta jonnekkin kivan lämpimään paikkaan sukeltamaan?? ;)

    VastaaPoista
  2. No sielähän on ihan Suomitunnelmat :D Joo kerro sitten jotain juttuja mistä saadaan oll aoikeesti kateellisia :P

    VastaaPoista
  3. Täällä alkaa olla hyvät uintikelit, olin jo spiraalitunnelmissa :)

    VastaaPoista
  4. Hyva retki nakojaan! :) Megabus meiningilla! Joo kiva kuulla tarinoita reissusta. Jaan seuraamaan..

    VastaaPoista
  5. Joko on Jeti tullut vastaan kun ei kuulu mitään viestiä!

    VastaaPoista