Suositut tekstit

Kirjotan matkailublogia ja haaveilen työstä missä saa matkustaa tai liikkua luonnossa 😊

lauantai 17. marraskuuta 2012

Rypalepommeja ja Pokhara, Nepal Marraskuu 2012


Maisemat :)
Nyt se siis tapahtu mulleki mita ei oo koskaa tapahtunu reissulla aikasemmin, eli koko retkikunnalle iski Delhibelly aka perasuolen sadettaja elikka siis ripuli! Itella toi lahti liikkeelle parilla teravalla oksennuksella (Jonka luulen ennemmi johtuvan vatsatauti laakkeesta) ja sit onki tullu eri nakosia rypalepommeja posliiniastialle. Itella ei oo ollu kuitenkaa kauheen paha, mita nyt vatsa on syomisen jalkeen vahan ku pesurumpu ku siella joku ei toivottu ohjelma vaha ottaa kierroksia ja vessassa kaynti on kohtuu helppoa ku ei varsinaisesti tarvii toita teha pontolla.

 Mut sit osa retkikunnasta (Lue:Vesku) vei homman tietenki vahan pidemmalle ja kavi sitten yhden yon moikkaamassa tiputuksessa paikallista Dr Bombayta aka "Healing for the Nation" aka "How may i Heal you?" ja oli sen verran pateva laakari et saatiinki Vesku sitte semmoseen kuntoon et voitiin alkaa ajatella matkaa Pokharaan. Ite oisin ollu valmis lahtee Kathmandusta monta paivaa sitte mut sit tuli noi vatsatauti jutut pidentamaan siella oloa, alko paikka kyllastyttamaan, ei muuta ku hirveesti ihmisia, pienia putiikkeja ja kaikkialla saastasta ja polya eika oikeen mitaan jarkevaa aktiviteettia, kaduillakaa ei tee mieli olla ku siella on vaan putiikkeja ja katu.

No eilen sitte tultiin bussilla tanne Pokharaan, matka kesti joku 7 tuntia tarisevassa bussissa yli vuorien ja heti tuli parempi fiilis ku naki jotai muuta ku likasen kaupungin, vihdoinki jotain vihreeta. Vuoren rinteilla viidakkoa, alhaalla virtaa vuolas joki ja maaseutu maisemia 7 tuntia, ei ollu nii hajottavaa ku vois luulla, oli niin kivat maisemat. Ja sit ku naki taustalla ensimmaiset lumihuippuset vuoret ni alko jo pieni varina tuntua :) No majotuttiin sitte perilla semmoseen ihan pieneen 2 veljeksen pitamaan hostelliin mista ite pidan mut Vesku ja Enni on vahan kypsia ku niitten huoneessa oli jotain torakoita. No eilen illalla sitte syomisen ja paikkareitten jalkeen lahdin illalla kavelylle tonne laheisen jarven rannalle (matkaa joku 400m} Siina sitte fiilistelin pimean jarven rannalla veden pinnassa heijastuvia valoja ja upeeta tahtitaivasta, alko onnellisuus kayra nousta kummasti :} Ja tana aamuna soin aamupalaa hostellin katolla ihastellen majesteetillisia lumihuippusia vuoria ja katellen vuoren rinteella leijailevia riippuliitajia. Nyt alkaa tuntua et alkaa pikkuhiljaa loytya sita mita taalta etin :} No tarkotus ois nyt sit alkaa pikkuhiljaa suunnitella retkea Annapurna bacecampille, siita tulee sit sen jalkee varmaan joku isompi fiilistely juttu sitte sen  jalkeen. Semmosta talla kertaa :}

9 kommenttia:

  1. No nyt alkaa kuulostaa reissumeiningiltä. Ai niin Perttu ja Heidi sai viikko sitten terveen tyttölapsen. Kaikki hyvin.
    Pidä huolta itsestäsi. Varovasti sitten niiden korkeuserojen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ollaan varovaisia :) Ja lahetin heti Pertulle onnittelut :)

      Poista
  2. Siellä se taas halailee puita ja on niin sanotusti yhtä luonnon kanssa. :) Enää päältä palaneet ja sisältä syväjäiset kanankoivet puuttuu!
    Tän ei oo tarkotus kuulostaa näin veemäiseltä, hieno mestahan se tuntuu olevan. Voiku voisin jotenki ilmiintyä sinne. LISÄÄ KUVIA!

    ps. Kiitos ihan liian yksityiskohtaisista ripulikuvauksista. Mää söin samalla ku luin. :D

    VastaaPoista
  3. Voi Sami, mä niin ymmärrän sua! Kathmandu voi olla aika ahdistava kaikessa melussa ja kakofoniassaan. Mulla oli muuten Nepalissa neljän kuukauden ripuli vaihtelevalla voimakkuudella, toivottavasti pääsette vähemmällä ;) Kivaa Purnailua ja ole tosiaan tarkkana vuoristotaudin kanssa.

    -Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ripuli meni ohi jo. Nyt oon nauttinu 2 paivaa pyoraretkista aivan mahtavissa maisemissa Pokharan lahella olevissa pikkukylissa, ootellessa sita sunnuntain Annapurna retkea :)

      Poista
  4. Ihanaa kun oot päässy vuoria ja viidakoitakin kattelemaan :)
    Siitä se reissu lähtee rullaamaan!

    VastaaPoista
  5. Aevan mahtavaa Sampe!! Laitas äkkiväkkiä kuvia sitten Annapurnan kiipeilystä kun vaan kerkiät! Oon niin kade, maailmalla henki lepää!

    -Ällistysmies- ;)

    VastaaPoista