Suositut tekstit

Kirjotan matkailublogia ja haaveilen työstä missä saa matkustaa tai liikkua luonnossa 😊

torstai 21. elokuuta 2014

Banjarmasinin kanaalit ja floating market. Indonesia Heinäkuu 2014

Elikkä eilen olin oppaani Tailahin kanssa tutustumassa Banjarmasin kanaaleihin. Banjarmasia on kutsuttu Indonesian Venetsiaksi koska siellä on tuhat kanaalia. Mutta myös tuhat moskeijaa, tuhat siltaa, tuhat yleistä käymälää ja kaikkea on tuhat :D

Tässä heti alkuun teini-selfie musta ja Tailahista:


Eli täällä talot on siis hökkeleitä rakennettuna veden päälle. Kaikki tietty kulkee veneillä ja tasasin välein näkyy vessoja joista siis lauotaan syvyyspommeja suoraan jokeen.



Eli tossa vasemmalla näkyvä pikku hökkeli on vessa. Mutta jutun juju on että joessa tapahtuu myös muita toimenpiteitä:


Eli toisin sanoen porukka paskoo, pyykkää ja peseytyy aamuisin samassa vedessä. Ja heittävät vielä jätteet jokeen. Eli meidän vesi joka huuhtelee mr Hankin alas viemäristä on siis puhtaampaa missä nää suorittaa kaikki askareensa. Onneks sentää juomavesi tulee muualta.


Silti nää ihmiset on ilosia ja mä ja Tailah huudellaan hyvää huomenta kaikille joita nähdään :)

Tänään sitte lähdettiin 5 aikaan aamulla kohti Floating markettia. Aamulla oottelen Tailahia hotellini edessä, fiilis on jännä, on rauhallista mutta taustalla joikaa moskeijan rukouskutsu. Vähän matkan päässä pari miestä polttaa roskia pimeässä metallitynnyrissä. Yksinäinen Riksakuski herää kopistaan ja työntää Riksansa liikkeelle.... Sitten saapuu Tailah kaverinsa kyydissä mopolla. Kävelemme rantaan veneelle ja lähdemme kohti Floating Markettia. Tailahilla on taskulamppu mukanaan jotta pimeässä liikkuvat muut kanootit ei törmäis meidän paattiin. Näin oli kuulemma käyny joskus. Mut samalla ku hän näyttää valolla hällä on joku fetissi näyttää valokeilalla mulle jokaista "4 star hotellia" eli siis noita käymälähökkeleitä suoraan jokeen. Ja siis koska porukka on aamupesulla joessa Tailah selittää että monesti se tapahtuu vessan vieressä jolloin saattaa joku olla "Poo Poolla" joten siitä sitten vähän kädellä ohjataan jätöksiä syrjään. Ja nauraa perään :D

No matkalla nähdään jo kanootteja matkalla kohti markkinoita ja perillä lilluu kanootteja missä myydään jos jonkinnäköstä hedelmää ja vihannesta. Sekä sarongeja, pannukakkuja ja kalaa :)



Värikkäät vaatteet, veneet ja hetelmät näyttää hienolta :)



Sellasta täällä. Kurjaa on. Yhyy......

4 kommenttia:

  1. Otan osaa, värikkäisiin tunnelmiin jäädään odottamaan jatkoa :)

    VastaaPoista
  2. höh kun ei taas osaa käyttää tätäkää palvelua heti ja oikein =(
    että ei taida poo pookaan nyt estää mua olemasta kateellinen. taas. hmpff..

    VastaaPoista